Over minder dan 3 weken verwachten wij ‘ons’ eerste veulen. En wel van de fantastische Friese merrie Griet van de Pluum.    (Ielke x Lammert x Ouke)  Zij is momenteel drachtig van de stoere hengst Omer.

Griet van de Pluum is een super elegante, moderne en talentvolle (sport)merrie. Zij beschikt over een, voor het ras niet alledaagse, zeer ruime stap. Draaft zeer overtuigend en galoppeert krachtig.
Heeft met Tamara Yapru vele prijzen in de wacht gesleept op Z1 niveau. Griet van de Pluu is de dochter van de voor ons belangrijke stermerrie Wiefke van de Pluum.
Griet draagt de unieke bloedlijn van Ielke x Lammert x Ouke, uit een merrielijn met enkel sterpredicaten of hoger.

(Half)zus van:
Jungske van de Pluum 1e premie, sterhengst, verrichtingstest van 75 punten, M1 drs
Bengel van de Pluum 1e premie, Z2 drs
Ferm van de Pluum 1e premie

Uit dezelfde stam als onder andere Teun van de Pluum (Z2 drs), Adriaan van de Pluum (Z1 drs), Vrowke van de Pluum *model*, Meedje van de Pluum *ster*, Keerltje van de Pluum *ster*, Truitje van de Pluum *ster*, Sophietje van de Pluum *ster*

 

Met 16.4 % verwantschap is Omer 493 één van de minst verwante hengsten van het Friese stamboek. Hij komt uit stam 47. Een Ster Preferente moeder (v. Karst 362) en een Ster Preferente grootmoeder (v. Naen 264) maken zijn bloedlijn uitermate interessant.