Referenties2023-03-01T14:53:02+01:00

Referenties/Prestaties

Op deze pagina laten wij u een selectie zien van enkele zeer succesvolle (sport)paarden die bij Stal de Pluum zijn geboren, opgeleid en verkocht.

Komt uw paard ook bij ons vandaan? Stuurt u ons gerust een bericht om meer informatie te vragen of delen. Wij worden graag op de hoogte gehouden over de ontwikkeling van ‘onze’ paarden.

Checkbook van de Pluum / Check Me

Checkbook van de Pluum is in 2022 goedgekeurd bij het Hannoveraans stamboek. Hij viel daar op door zijn manier van springen en instelling!  In de veiling is dit talent aangekocht door  Schockemöhle en Böckmann In 2023 is hij beschikbaar voor de dekdienst bij Böckmann.

Fernhill Like That

Fernhill Like That is in Amerika actief in de springsport op 1.30 niveau en hij is reservekampioen geworden bij de 7 jarige eventingpaarden in Ocala.

Wittgenstein

Wittgenstein is een nakomeling van onze Wilfred. En bewijst hoe veelzijdige onze fokkerij kan zijn. Succesvol in de eventing, dressuur en springsport. Inmiddels heeft hij samen met amazone en eigenaresse zijn CSI1* debuut gemaakt!

CORBUSIER

Corbusier is één van de fokproducten waar wij het meest trots op zijn. Deze geniale zoon van Cristallo I en onze Ugella geeft zijn visitekaartje af door succesvol te presteren op 1.60m niveau.

WUNDELLA

Een bijzonder getalenteerde nakomeling van onze Wilfred. Dochter van Ugella en daarmee halfzus van het internationale springpaard Corbusier (1.60m)

Wundella is één van de grootste sterren van Stal de Pluum. Deze getalenteerde merrie heeft onze hooggespannen verwachtingen nu al meer dan waargemaakt. Presteert zeer succesvol op 1.60m niveau.

Onder de naam Conella van de Pluum wordt Wundella in Duitsland uitgebracht.

SUHRESTE

Suhreste presteerde jarenlang zeer succesvol op 1.55m niveau. In 2010 werd ze keur.

Enkele hoogtepunten in haar carrière:
In Leverkusen (november 2012) is Carolin Zell met Suhreste (alias Nuhreste) Duits Kampioen amateurs klasse S** (1,50m) geworden. Ze was zelfs als enige foutloos. Lees meer, bron: derwesten.de
Bij de Duitse kampioenschappen springen der Young Riders (18 t/m 21 augustus 2011) in Freudenberg, eindigde Suhreste op de eervolle 4e plaats.

Op 4 jarige leeftijd werd ze moeder van Wilfred, onze goedgekeurde en zeer geliefde dekhengst. Vervolgens startte haar sportcarrière. In 2014 mocht ze met ‘pensioen’, om terug te keren in de fokkerij.

ZUHRESTE

Zuhreste (keur, sport) is een dochter van Casco en stermerrie Tuhreste.
Kleindochter van prestatie- en keurmerrie Juhreste. Uit deze lijn komen internationale springpaarden als Suhreste (1.55m), Raak (1.45m) en Corneel (1.55m), maar ook dressuurpaarden als Nuhreste( Z1), Walzer (Z2) en Zatopek (PSG).

Na een haar springcarrière waarin zij op 1.30m niveau heeft gelopen, keerde zij in 2016 terug in de fokkerij.

LA NINA RUELLA

Een fokproduct om trots op te zijn! Ruella heeft zich jarenlang bewezen als op 1.45m niveau onder Jasmina Kapetan (SLO).

SIT THIS ONE OUT XX

Sit This One Out XX (Dance In Time XX x Buckpasser XX x Bold Ruler XX) is geboren in 1983 en gestorven in 2008. In 1988 werd hij goedgekeurd bij het KWPN.
Hij staat bekend als vader van kwaliteits-nakomelingen in zowel springen als dressuur.

Jarenlang was Stal de Pluum eigenaar van deze beroemde volbloedhengst. Hij is nog altijd zichtbaar in vele afstammingen van onze paarden.

ASWYN VAN DE PLUUM

Aswyn van de Pluum; de enige  preferente hengst bij het FPZV, nog steeds de Friese hengst met de hoogste score in het verrichtings examen.

In maart 2003 kreeg hij het predikaat preferent en werd hij ingeschreven in het Elite stamboek. Aswyn van de Pluum is verkocht naar ‘Wyning Edge Friesians’ in Amerika. Aswyn is daar op 28,5 jarige leeftijd overleden.

Bron: wyningedgefriesians.com

VROWKE VAN DE PLUUM

Absolute topmerrie van het stamboek. Modelmerrie en Fokdag kampioen centrale keuring. Door alle kenners geprezen om haar schoonheid, kwaliteit en kracht.

Model en meervoudig kampioene.

Ids x Jochem x Ulrig

MASTER SPEAKER XX

Zo’n volbloed hengst is er in Nederland niet of nauwelijks geweest.
Zelfs op zijn leeftijd is hij nog spijkerhard.

Geeft mooie bloedpaarden met goede ontwikkeling en veel oprichting.
Vererft ruime, sterke en elegante bewegingen.

AJUHUU

Trots op “onze” Ajuhuu (Casco x Sit This One Out XX). Stal de Pluum streeft naar veelzijdige uitblinkers. Als springpaard dat ZZL dressuur loopt en 1.10m springt is hij daar een mooi voorbeeld van.

AJUHUU

Trots op “onze” Ajuhuu (Casco x Sit This One Out XX). Stal de Pluum streeft naar veelzijdige uitblinkers. Als springpaard dat ZZL dressuur loopt en 1.10m springt is hij daar een mooi voorbeeld van.

Ga naar de bovenkant